Praksa, norme i etika u psihologiji danas

Praksa, norme i etika u psihologiji danasU prostorijama gradskog Omladinskog centra je počeo dvodnevni stručni skup pod nazivom Praksa, norme i etika u psihologiji danas. Stručni skup organizuje Društvo psihologa Brčko distrikta u saradnji sa Društvom psihologa Republike Srpske i uz pomoć Vlade Brčko distrikta.

Ovo je prvi put u našem gradu da se organizovao stručni skup koji je okupio eminentne stručnjake iz zemlje i inostranstva, kao i psihologe iz Republike Srpske, Federacije BiH i Brčko distrikta.

Cilj stručnog skupa je sticanje usmjerenih znanja i vještina, njegovanje interdisciplinarnog pristupa kroz saradnju sa srodnim strukama, kao i unapređenje psihološke djelatnosti u našoj zemlji. U okviru skupa su upriličena predavanja, edukacije, radionice i prezentacije o aktuelnim zbivanjima na području psihologije kod nas. Više od 70 učesnika iz cijele BiH je uzelo učešće na navedenom skupu, koji će tokom dvodnevne edukacije imati priliku razmijeniti mišljenja, pokušati riješiti aktuelne probleme ali i usvojiti nova znanja iz različitih oblasti psihologije.

Početak skupa otvorio je gradonačelnik Brčko distrikta dr. Anto Domić, koji je izrazio zadovoljstvo okupljanjem psihologa upravo u Brčko distriktu. Gradonačelnik je svojim autoritetom pružio veliku podršku u realizaciji skupa.

Ovim putem ističemo da Društvo psihologa Brčko distrikta BiH zajedno sa dva entiteska društva psihologa čini Savez društava psihologa Bosne i Hercegovine. Društvo broji tridesetak psihologa sa područja Brčko distrikta i za cilj ima afirmaciju struke u svim oblastima djelovanja psihologa kroz razvoj i unapređenje teorije i prakse, te edukaciju i istraživanja.