Skip to main content

Poziv na saradnju i učešću u projektu

Psihološke radionice za djecu predškolskog i ranoškolskog uzrasta “Napredujmo zajedno“ i Razvojno psihološko savjetovalište

Poštovani roditelji,

Ovim putem Vas obavještavamo da Društvo psihologa Brčko distrikta u saradnji sa MZ Grčica tradicionalno, već treću godinu, počinje sa realizacijom projekta „Napredujmo zajedno“ u sklopu kojeg ćemo organizovati psihološke radionice za djecu predškolskog (djeca uzrasta od 5 do 7 godina) Projekat će se realizovati u periodu od 18. septembra do 22. decembra 2017. godine u prostorijama MZ Grčica.

Ono što je važno spomenuti jeste da će radionice imati inkluzivni karakter. Veoma je važna socijalna integracija djece s poteškoćama u razvoju i njihovih vršnjaka koji nemaju poteškoće. Radionice će biti besplatne i roditelji će potpisati pristanak bez koga djeca neće moći prisustvovati na radionicama.

Cilj radionica za djecu predškolskog jeste da u jednom sigurnom prostoru pod vođstvom stručnih lica na kvalitetan način provode svoje slobodno vrijeme, unaprijede svoja znanja i tehnike, unaprijede svoje komunikacijske i socijalne vještine, razvijaju timski rad, razvijaju kognitivne sposobnosti, jačaju pozitivnu sliku o sebi, povećavaju samopouzdanje, a sve to kroz igru i zabavu. Radionice će biti dobra pripremna osnova za polazak u školu.

Radionice će voditi edukovani tim psihologa, koji su ujedno i članovi Društva psihologa Brčko distrikta BiH. Voditelji radionica, psiholozi koji imaju iskustva u radu sa djecom, će prije početka projekta proći edukaciju iz Radioničkog pristupa.

Radionice će se održavati 5 dana u sedmici (od ponedeljka do petka) i trajaće 2 sata u periodu od 11h do 13h u prostorijama MZ Grčica.

Radujemo se druženju i učenju sa vama.